Bu meyve bilinmeyen alkol içeriyor: Halbuki 5 tanesi küçük bir biraya eşitmiş!
Muz bilinmeyen alkol içeriğiyle şaşırttı. Yapılan bir araştırmaya nazaran, 5 adet olgun muz, neredeyse bir bardak biraya denk alkol içeriyor.
Muz, günlük hayatta sıkça tükettiğimiz sağlıklı bir meyve olurken alkol içermesiyle şaşırttı. Yiyeceklerdeki alkol içeriğinin birçok farklı nedeni var. Bunlardan biri, doğal fermantasyon sürecidir. Bilhassa meyve yahut meyve suları, doğal olarak fermantasyona uğrayarak alkol üretimi gerçekleştirebilir. Bu süreç, mikroorganizmaların şekerleri alkole dönüştürmesiyle başlar ve bilhassa fermente edilmemiş, olgunlaşmış meyvelerde daha bariz olabilir.
Spectrum Science’a nazaran 5 adet olgun orta uzunluk muz, küçük bir bira kadar alkol içerebiliyor. Genel olarak, bu küçük ölçülerdeki alkol, birden fazla yetişkin için inançlıdır. Lakin, alkol tüketiminden kaçınan bireylerin bilhassa dini ve sıhhat üzere nedenlerle alkol tüketmek istemeyen bireyler için bir sorun.
Gizli alkol, tıpkı vakitte alkolikler için de tehlikelidir; zira küçük ölçüler bile, hatta sadece alkol kokusu, hastalığın nüksetmesine neden olabilir.
Gizli alkolden kaçınmanın en tesirli yolu, eserlerin içindekiler listesini dikkatlice incelemektir. Lakin, birtakım eserlerde alkol, aroma verici yahut katkı unsuru olarak eklenebileceği için bu içerik, listeye dahil edilmeyebilir.
Eğer alkolden büsbütün kaçınıyorsanız, içindekiler listesinde alkolün ekseriyetle sonda yer aldığı unutulmamalı. Ayrıyeten, alkolün diğer tabirleriyle (örneğin, etanol) de karşılaşabileceğini bilin.
Öte yandan hazır kekler, badem ezmesi yahut sütlü rulolar üzere birtakım şekerleme eserleri de az ölçüde alkol içeriyor. Bilhassa çocuklar için tehlikeli olabilir. Elbette bu, onları sarhoş etmez, lakin vakitle o eserlere karşı bağımlılıklarını arttırabilir.