Çocuklar için bir eşitlik arayışı

Suna’nın Kızları ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün hayata geçirdiği “Çocuk Odaklı Şehir-Bir Eşitlik Arayışı” adlı sergi, çocuklar için eğitim başta olmak üzere kentsel hizmetlerin eşit biçimde sağlanması gerektiğine dikkat çekiyor.

Çocuklar için bir eşitlik arayışı

SunaKıraç’ın mirasını yaşatmak ve çocuklar için kurduğu hayallerin gerçekleşmesine katkıda bulunmak amacıyla 3 yıl önce yola çıkan Suna’nın Kızları, o gün bugündür tüm çocukların duygusal ve bedensel açıdan güvende olmaları, okuldan ve oyundan geri kalmamaları için büyük çaba harcıyor…

VERİ TEMELLİ ÇÖZÜMLER

Suna’nın Kızları, bu kez İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün koordinasyonuyla eğitim başta olmak üzere çocukların tüm gelişimlerini destekleyen hizmetlere erişimini odağına alan ‘’Çocuk Odaklı Şehir–Bir Eşitlik Arayışı’’ sergisine imza attı. Çocuk dostu şehirlerin gerekliliğine dikkat çeken ve iki bölümden oluşan serginin merkezinde, çocuklara yönelik kentsel hizmetlerin mahalle ölçeğinde ne kadar yeterli olduğunu analiz eden Çocuk Odaklı Şehir Dijital Platformu yer alıyor.

Fatih ve Sultanbeyli ilçelerine odaklanan bu platform, veri temelli karar alma süreçlerini desteklemeyi ve çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Çocukların sosyal ve ekonomik koşullarını görsel haritalar ve analizlerle sunarak bu verilerle kentsel hizmetlerin çocuklar için eşitsizlik yaratmayacak biçimde sağlanması gerektiğine dikkat çekiyor.

cocuklar icin bir esitlik arayisi 0 VlNEXQwC

Dönüşüm çağrısı

Tabii bu sergi, sadece bir sanat etkinliği değil. Aynı zamanda toplumsal farkındalık yaratma ve eşitlik temelinde bir dönüşüm çağrısı…

Dolayısıyla çocuklar için daha eşit ve adil bir dünya arayışında olan herkes görmeli…

cocuklar icin bir esitlik arayisi 1 yrZrqmWO

Üstelik, sergi çok da merkezi bir lokasyonda… Beyoğlu Tepebaşı’ndaki İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda… Pazar günleri hariç haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir.

cocuklar icin bir esitlik arayisi 2 jJwN3uRs

Konuşan fotoğraflar

Serginin ikinci bölümünde ise 8 yaş ve üzeri kız çocukların katılımıyla gerçekleştirilen atölyelerin çıktılarıyla çocukların gözünden mahallelere bakılıyor.

Çocukların hazırladığı konuşan fotoğraflar ve fantastik canavarlar, eşitlik arayışının onlar için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Sergiye Bekir Dindar’ın kentsel mekanda çocukları gözlemleyen fotoğrafları ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı fotoğraf koleksiyonu eşlik ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ