Uyurken kilo vermek ister misiniz? İşte uykunuzda kilo verdiren yöntem!

Uzmanlara göre uyurken vücut yağını yakmanın bazı küçük ama etkili yolları bulunuyor. İşte uyurken vücut yağlarını yakmanın 5 kolay yolu…

Uyurken kilo vermek ister misiniz? İşte uykunuzda kilo verdiren yöntem!

Kilo verme çoğunlukla can sıkıcı bir konudur ve oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Konu fazla kilolardan kurtulmak olduğunda Uyku Vakfı‘na göre, uyku çok önemli bir faktördür ve yeterince uyumamak diyetten verim almanızı engelleyebilir. Ancak, daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olmak için uykunun gücünü kendi yararınıza kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Balance One Supplements‘ta kayıtlı bir diyetisyen olan RD Trista Best‘in kolay kilo vermenin tadını çıkaracağınız tavsiyelerine bayılacaksınız. Best, siz uyurken vücut yağını yakmanın küçük ama etkili 5 yolunu paylaştı.

Bu ipuçlarının uygulanması ise oldukça kolaydır ve minimum çaba gerektirir, bu da onları spor salonunda veya mutfakta geçirecek saatleri olmayan meşgul kişiler için mükemmel kılar.

Yatma zamanı rutininizi ayarlamaktan basit diyet ayarlamaları yapmaya kadar, bu ipuçları vücudunuzun doğal yağ yakma süreçlerini optimize etmenize ve sizi daha zayıf ve daha enerjik hissederek uyandırmanıza yardımcı olacaktır.

Bu nedenle, kilo verme yolculuğunuzu bir sonraki aşamaya taşımaya ve sonunda çok çalıştığınız sonuçları görmeye hazırsanız, erimenize yardımcı olmak için uyku rutininizde yapabileceğiniz küçük ama güçlü değişiklikleri keşfetmek oldukça keyifli olacak.

ARALIKLI ORUCU DENEYİN

Son öğününüzü yatmadan birkaç saat önce yemeye çalışın ve ertesi gün kahvaltıya kadar aç kalın. (Ya da daha iyisi, öğle yemeğine kadar bekleyin.) Nutrients dergisinde yayınlanan 2021 tarihli bir incelemeye göre bu, vücudunuzun gece boyunca enerji için glikoz yerine yağ yakmasına yardımcı olabilir.

Best, “Aralıklı oruç, yemek yeme ve oruç tutma dönemleri arasında geçiş yapmayı içeren bir diyet yaklaşımıdır. Oruç döneminde vücut, enerji kaynağı olarak depolanmış yağları kullanır ve bu da yağ kaybına neden olur. Uyuduğumuzda vücudumuz doğal olarak oruç durumuna girer. Bunu aralıklı oruçla birleştirmek, oruç süresini uzatarak daha fazla yağ kaybına yol açabilir. uyku sırasında. Ek olarak, aralıklı oruç, insülin ve insan büyüme hormonu gibi kilo kaybını etkileyen hormonların düzenlenmesine yardımcı olabilir.” diyor.

Genel olarak, aralıklı orucu sağlıklı bir yaşam tarzına dahil etmek, uyurken yağ kaybını teşvik etmenin küçük ama etkili bir yolu olabilir.

UYURKEN ODA ISINIZI SERİN TUTUN

Ulusal Sağlık Enstitülerine göre, serin bir odada uyumak metabolizmanızı hızlandırabilir ve ısı üretmek için kalori yakan kahverengi yağı harekete geçirebilir. Bu yüzden termostatı kısın ve siz dinlenirken vücudunuzun işi yapmasına izin verin.

Best, “Serin bir ortamda uyuduğumuzda vücudumuz çekirdek sıcaklığını korumak için daha çok çalışır, bu da yakılan kalori sayısında artışa yol açabilir. Ayrıca, serin bir odada uyumak uyku kalitemizi artırabilir ve bu da kilo vermeye yardımcı olabilir. Yetersiz uyku, kilo alımına yol açabilen hormonal dengesizliklerle ilişkilendirilmiştir. Ayrıca, serin bir uyku ortamı vücudun üretimini artırabilir.” diyor

<


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ