Ölseler de kazanmaya devam ettiler… 2023’te servetleri yine arttı

Elvis Presley, Whitney Houston, Prince… Birbirinden ünlü bu isimler seneler önce ölseler de servetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Forbes, 2023’te en çok kazanan hayatlarını kaybetmiş ünlüleri sıraladı. İşte o isimler…

Ölseler de kazanmaya devam ettiler… 2023’te servetleri yine arttı

olseler de kazanmaya devam ettiler 2023te servetleri yine artti UD8vkGSu

Forbes’un yıllık en yüksek ücret alan hayatını kaybetmiş ünlüleri son 12 ayda yaklaşık 470 milyon dolar kazandı. Ancak bu sayının, 2022’de rekor kıran 1,6 milyar dolarlık hasılattan yüzde 70 daha düşük olması dikkat çekti.

MICHAEL JACKSON

25 Haziran 2009 hayatını kaybeden Jackson, geçtiğimiz yıl bilet satışlarından yaklaşık 85 milyon dolar hasılat elde eden MJ: The Musical sayesinde 2019’dan bu yana ilk kez en çok kazanan ölmüş ünlüler listesinin zirvesinde.

depophotos 15799762

Ayrıca Antoine Fuqua tarafından yönetilecek ve Jackson’ın yeğeni Jaafar’ın başrolde olacağı biyografik filmle Jackson’ın kazancının artmaya devam etmesi bekleniyor.

ELVIS PRESLEY

Presley’in Memphis, Tennessee’deki evi Graceland, son 12 ayda yaklaşık 600 bin ziyaretçi gördü. Haliyle Presley mirası, biletler ve ürünler de dahil olmak üzere birçok gelir kaynağı ile besleniyor.

depophotos 15542966

Elvis’in tek kızı Lisa Marie Presley’in ocak ayında kalp krizi sonucu ölmesinin ardından, eski karısı Priscilla ve torunu Riley Keough, iki malikanenin kontrolü için çekişmeli bir hukuki mücadeleye girdi.

RAY MANZAREK

Bu yılın birkaç büyük müzik katalog anlaşmasından biri de Doors’un müziğinin haklarını Primary Wave’e satmasıydı.

ray manzarek

Davulcu John Densmore ve Jim Morrison’ın mirası Doors’un haklarındaki paylarını koruyor.

DR. SEUS

Pulitzer ödüllü çocuk kitabı yazarı Theodor Seuss Geisel’in yazdığı ve resimlediği kitaplar yıllık kazancının çoğunu oluşturuyor.

seus reuters

Dr. Seuss’un gelirinin geri kalanı, Grinch, Şapkalı Kedi ve Lorax gibi klasik karakterlerinin geçen yıldan bu yana artan lisanslarından geliyor.

CHARLES M. SCHULZ

Charlie Brown, Lucy, Linus ve Snoopy… Peanuts ekibi film ve kitaplar yanında lisanslarla kazanmaya devam ediyor.

shutterstock 378866941

PRINCE

Prince’in 2016’daki ölümünden sonra üç albüm yayınlandı. Ve bu ayın sonlarında, 1991 tarihli klasik albümü Diamonds and Pearls’ün yeniden düzenlenmiş versiyonu çıkıyor.

depophotos 15486798

Kutu setinde 47 yayınlanmamış şarkı ve daha önce hiç görülmemiş saatlerce süren konser görüntüleri yer alıyor.

WHITNEY HOUSTON

Whitney Houston’ın biyografisi ve çeşitli marka işbirlikleri sayesinde kazancı arttıkça artıyor.

depophotos 17920558

Aralık ayında, Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody filmi dünya çapında yaklaşık 60 milyon dolar hasılat elde etti.

JOHN LENNON

Lennon bir kez daha kendi müzik kataloğundan ve Beatles müziğinden aldığı paydan düzenli olarak telif hakkı kazandı.

depophotos 15889179

Bu katalog hâlâ büyüyor. Bu hafta, yapay zekanın yardımıyla grubun birlikte son şarkısı olan “Now and Then” yayınlanacak.

BOB MARLEY

Bob Marley’in ölümünün üzerinden 40 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen müziği hala büyük talep görüyor.

depophotos 15826225

Kulaklıklarda, hoparlörlerde, spor ayakkabılarda kullanılan adı da lisans olarak servetine dönüyor. Ayrıca gelecek yıl da Bob Marley: One Love filmi beyazperdeye çıkıyor.

BING CROSBY

Crosby hâlâ müzik kataloğundan ve şarkılarının kullanımından telif ücreti alıyor. Ayrıca Bing Crosby’s Christmas Gems albümü ölümünden sonra yayınladı.

depophotos 15839992

Frank Sinatra ile birlikte…

Yeni sürümde Crosby’nin David Bowie ile yaptığı düet “Peace On Earth / Little Drummer Boy”un dijital versiyonu da yer alıyor.

GEORGE HARRISON

John Lennon gibi George Harrison da Beatles’la ve solo müzisyen olarak geçirdiği yıllardan düzenli bir gelir elde ediyor.

depophotos 15777470

ARNOLD PALMER

Arnold Palmer, servetini golf oynayarak kazanmış olmasına rağmen, kendine özgü yarı limonata, yarı buzlu çay içecek işletmesinin satışından telif hakkı kazanıyor.

arnold palmer reuters

2018 yılında, aynı adı taşıyan içecek markası, Arnold Palmer içeceklerinden oluşan bir ürün serisini de piyasaya sürdü.

MARILYN MONROE

Marilyn Monroe’nun ikonik imajı, ölümünün üzerinden altmış yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hâlâ moda ve tasarım trendlerini belirliyor.

depophotos 17480004

Yıldız, lisanslama ve satışlardan milyonlar kazandı; bunlar arasında bir NFT koleksiyonu, takma kirpikler, takma tırnaklar ve bir iç çamaşırı serisi de var.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ