“Can Atalay’a ve Gezi Tutsaklarına Özgürlük”

TİP Bodrum İlçe Örgütü tarafından Silivri’de tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay için “Can Atalay’a Özgürlük eylem ve basın açıklaması yapıldı. Etkinlikte Can Atalay’ın dün cezaevinden yazıp gönderdiği mektubu avukat arkadaşı okudu. TİP İlçe Başkanı Barkın Kurt “Can’ımız tam 224 gündür tutuklu. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak Milletvekilimiz Can Atalay’ın tahliye edilmesidir”

“Can Atalay’a ve Gezi Tutsaklarına Özgürlük”

image 224 gundur tutuklu olan can atalay icin ozgurluk basin aciklamasi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Belediye Meydanı’nda bu akşam saatlerinde TİP İlçe Örgütü tarafından tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay için “Can Atalay’a Özgürlük eylem ve basın açıklaması yapıldı. Etkinlikte Can Atalay’ın dün cezaevinden yazıp gönderdiği mektubu avukat arkadaşı okudu. Can Atalay’a ve Gezi Tutsaklarına Özgürlük yazılı pankart açıldı.

CAN ATALAY 224 GÜNDÜR TUTUKLU

Tip İlçe Başkanı Barkın Kurt yaptığı basın açıklamasında “Bugün, Hatay milletvekilimizin Silivri’deki esaretinin 224. günü. Anayasa Mahkemesi 21 Aralık’ta Can Atalay’ın başvurusu hakkında “seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ile “Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının” ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti. Kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise üç gündür dosyayı incelememiş ve hala bir karar vermemiş durumda. Üzerinde cüppe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Anayasanın 153. maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlar. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak Milletvekilimiz Can Atalay’ın tahliye edilmesidir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ni bir kez daha uyarma gereği duyuyoruz. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

CAN ATALAY’IN GÖNDERDİĞİ MEKTUP OKUNDU

Barkın Kurt’un açıklamasının ardından Muğla Barosu avukatlarından Pınar Günay Can Atalay’ın dün cezaevinden yazıp gönderdiği mektubu okudu.

Avukat Pınar Günay’ın okuduğu Can Atalay mektubu:

Sevgili arkadaşlar, merhaba.

Her birinize ayrı ayrı sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Dayanışmanızı dikkatle izliyoruz. Bizler için büyük moral kaynağısınız.

Biz içeri düştüğümüzden beri güneşin etrafında 1 tam 2/3 defa döndü dünya. Geçen zamanda neler oldu, bir bakalım.

Bizler sizlerin, sizler bizlerin haberlerini takip ettik. Selamlarınız, kitaplarınız, kartlarınız, mektuplarınız aşıp geldi yolları. Adalette inat eden sevgili arkadaşlarımız boş bırakmadı nöbet mahallini. Bugünden yarına kalacak izlerimiz var, sözlerimiz olduğu gibi. Biz, beceremediği için değil tercih etmediğinden kötülük yapmayanlarız. Biz, büyük insanlığın ferdi olmanın sevincini paylaşanlarız. Biz, bambaşka bir dünyanın mümkün olduğunu bilen, buna ulaşmak için olduğu her yerde çabalayanlarız. Dayanışmadan gelen insan sıcağının verdiği kuvvetle, değerlerimize sahip çıkarak yaşıyoruz, yaşayacağız. Sevgili hukukçu büyüklerimizden Gülçin Çaylıgil’in de söylediği gibi birbirinden neşe alan insanlarız. Dünyanın her yerindeyiz ve asla az değiliz. Çürümüş rejimler çökmekteyken yenisinin doğuşunu birlikte kurmaya çabalıyoruz.

  • Çabamız, Gazze’de ve dünyanın her yerinde savaşların bitmesi için.
  • Dünyamızın havasının, suyunun, toprağının, canlılarının gözü dönmüşlerin hırslı iştahından kurtulması için.
  • Kendine benzemeyene zulmedenlerden her bir kardeşimizi korumak için. Diploma vaadiyle kandırılıp borçlandırılan gençlerimizin gözünde o neşeli ışığı yeniden görebilmek için.
  • Çabamız, kadınların arkalarında kısalan bir gölge var mı diye bakmadan sokakta yürümesi için.
  • Barınmanın, karnını doyurmanın mesele olmadığı bir hayat için.
  • Ücretin kaloriyle hesaplanmaması için.
  • Çabamız, Sanatın özgür, fikirlerin zengin, bilimin bağımsız olması için.
  • Hâsılı çabamız, ağız dolusu gülerek dostlarla yaşanan, neşesi daim bir hayatın tadına herkesin varması için.

Mutlaka varacağız, varılacak o güne. Şimdiden neşesini, heyecanını paylaşan tüm nöbetçilere… Baki ilk selam…

Şerafettin Can Atalay

Hatay Milletvekili

Aralık 2023, Marmara namı diğer Silivri Cezaevi

Kaynak: Anter Haber


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ