CHP Muğla’da Seçimi Kazanmak İçin Birlik Şart

CHP Muğla’da Seçimi Kazanmak İçin Birlik Şart: Dr. Osman Gürün’ün Görüşleri Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, köşesinde CHP Muğla’nın seçimi kazanma stratejisi üzerine bir yazı kaleme aldı. Yazıda, 3 dönem Muğla ve 2 dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Dr. Osman Gürün’ün CHP’nin Muğla’da seçimi kazanma potansiyelini değerlendirdiği görüşleri yer aldı. Gürün’ün geçtiğimiz 11 […]

CHP Muğla’da Seçimi Kazanmak İçin Birlik Şart

s14rop2 e1705727996675

CHP Muğla’da Seçimi Kazanmak İçin Birlik Şart: Dr. Osman Gürün’ün Görüşleri

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, köşesinde CHP Muğla’nın seçimi kazanma stratejisi üzerine bir yazı kaleme aldı. Yazıda, 3 dönem Muğla ve 2 dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Dr. Osman Gürün’ün CHP’nin Muğla’da seçimi kazanma potansiyelini değerlendirdiği görüşleri yer aldı.

Gürün’ün geçtiğimiz 11 ay içinde, o dönemde genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Ben kendi isteğimle geldim, kendi isteğimle gitmem gerekiyor. Yeni dönemde aday olmayacağım” diyerek açıklama yaptığı belirtiliyor. Ancak Gürün’ün seçimde Kılıçdaroğlu’nu desteklediği ve aday olmamasının genel başkan değişikliğiyle ilgili olmadığı ifade ediliyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10 aday adayının başvuruda bulunduğu, ancak aday açıklamasının gecikmesinin kırgınlıklara yol açtığı belirtiliyor. Gürün, her kim aday olursa olsun onun adına çalışacaklarını ve kazanması için katkıda bulunacaklarını ifade ediyor.

Gürün’ün seçimdeki tek riskin, CHP içindeki çatışmalardan kaynaklanabileceğini belirttiği vurgulanıyor. Birlik olmazsa seçimi kaybetme riski bulunduğunu ifade eden Gürün, adayın arkasında durulması, dedikoduların kesilmesi ve birlik içinde olunması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, sürecin uzamasının olumsuz etkilere neden olabileceğine dikkat çekiyor ve adayın bir an önce açıklanmasını öneriyor.

Gürün’ün, seçimi kazanmanın tek ilacının “Birlik” olduğunu vurguladığı yazıda, hata yapılmaması, negatif kampanyalardan kaçınılması gerektiği belirtiliyor. Gürün, birlik olunması durumunda Muğla genelinde büyükşehir ve 11 ilçeden oy almanın mümkün olduğunu dile getiriyor. Aday kim olursa olsun destek verilmesi gerektiğini ifade eden Gürün, “Birlik olursak, dedikoduyu kesersek, adayımızın arkasına dizilirsek büyükşehir ve 11 ilçemizden alamayacağımız yok” diyor.

Yazının sonunda Gürün’ün, Muğla’da 25 yıl boyunca başkanlık yapmış bir isim olarak CHP’nin deneyimlerinden yararlanması gereken bir isim olduğu vurgulanıyor.

Yazının Tamamı İçin Linki Tıklayınız ; CHP, Bilecik’i nasıl kaybetti, Muğla’yı nasıl kazanır?


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ