“İTÜ Öğrenci ve Akademisyenleri, YK Enerji’nin Milas’taki Maden Sahasına 250. Yıl Hatıra Ormanı İçin Fidan Dikti”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci ve akademisyenleri, üniversitenin 250. yıl etkinlikleri kapsamında Milas’taki YK Enerji’ye ait maden sahasında fidan dikimi gerçekleştirdi. “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlikte İTÜ’lüler, Türkiye’nin en büyük maden sahası rehabilitasyon çalışmalarına destek verdi. İlk etapta 2 bin fıstık çamının dikildiği törene, bölge yöneticileri ve çok sayıda İTÜ öğrencisi katıldı. Projenin tamamlanmasıyla 1200 hektarlık devasa bir alanda doğaya kazandırılacak orman, doğal yaşamın korunmasına önemli katkı sağlayacak.

“İTÜ Öğrenci ve Akademisyenleri, YK Enerji’nin Milas’taki Maden Sahasına 250. Yıl Hatıra Ormanı İçin Fidan Dikti”

Gorsel 2 scaled e1706843906108

“İTÜ Öğrenci ve Akademisyenleri, YK Enerji’nin Milas’taki Maden Sahasına 250. Yıl Hatıra Ormanı İçin Fidan Dikti”

Haber İçeriği: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrenci ve akademisyenleri, üniversitenin 250. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyası için Muğla’nın Milas ilçesindeki YK Enerji’ye ait eski maden sahasında fidan dikimine katıldı. Türkiye’nin en büyük maden sahası rehabilitasyon çalışmalarına destek olan İTÜ’lüler, “İTÜ 250. Yıl Hatıra Ormanı”nın ilk fidanlarını toprakla buluşturdu.

Ağaç dikim törenine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir ve birçok İTÜ öğrencisi katıldı. Milas Kaymakamı Ünver Böke, projenin bölgeye ve Türkiye’ye değer katacağını belirterek, doğanın kendini toparlamasına katkı sağlayacağını ifade etti.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, kampanyanın başarıyla tamamlandığını ve 250 bin fidanın toprakla buluştuğunu dile getirerek, projeye destek verenlere teşekkür etti. YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir ise İTÜ’lü öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ederek, rehabilitasyon çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Rehabilitasyon alanında 125 bin ağaç dikildiğini ve toplamda 48 hektarlık bir alana ulaşıldığını belirten Demir, projenin 1200 hektarlık devasa bir alanda gerçekleştirileceğini ve 3 göletin bulunacağını açıkladı. İlk etapta 2 bin fıstık çamının toprakla buluştuğu tören, doğa dostu etkinliklere verilen önemi bir kez daha vurguladı.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ