Uzman uyardı: Beyazlatıcı diş macunları sararmaya yol açabilir

İnci gibi beyaz dişlere sahip olmayı herkes ister ancak bu amaçla piyasaya sürülen beyazlatıcı diş macunları aslında ağız sağlığınıza zarar verebilir. TikTok’ta 2 milyondan fazla izlenen viral bir videoda, beyazlatıcı diş macunlarının dişleri nasıl kötü etkilediği anlatıldı.

Uzman uyardı: Beyazlatıcı diş macunları sararmaya yol açabilir

TikTok’tan yayın yapan bir diş hekimi, daha parlak dişlere sahip olmak için beyazlatıcı diş macunu kullanmanın, aslında dişlerin daha sarı olmasına ve kırılma olasılığının artmasına neden olabileceği konusunda uyardı.

Rifkin Dental kullanıcı adıyla içerik üreten uzman, “Bu tip ürünler, başlangıçta koyu renkli mineyi ovalayarak dişlerinizi daha beyaz gösterseler de, zamanla aşındırıcı içerikler dişlerin daha ince, daha sarı ve hassas olmasına yol açar” dedi.

Bunun nedeni, koruyucu diş minesinin aşınmasıyla dentinin, yani dişin sarı renkteki ana kısmının açığa çıkmasıdır.

uzman uyardi beyazlatici dis macunlari sararmaya yol acabilir 0 kqNpjjvi

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Paylaşım, birçok sosyal medya kullanıcısının beyazlatıcı diş macunu kullanmak yerine ne yapması gerektiğini sorgulamasına neden oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Peki siz ne öneriyorsunuz?” diye sordu. Bazıları ise beyazlatma bantlarının daha iyi olup olmadığını sordu.

Ancak hem beyazlatıcı diş macunlarının hem de ev yapımı beyazlatma kitlerinin birçok riski bulunuyor.

Bazı beyazlatıcı diş macunları, dişlerinizi parlatarak beyazlatan yüzey leke çıkarıcılar içerir.

Bu, hafif aşındırıcılar kullanarak içeceklerden veya yiyeceklerden kaynaklanan renk bozulmasını giderebilir. Diş minenize zarar verebilecek olan bu aşındırıcılardır.

Diş mineniz dişlerinizin kırılmasını veya aşınmasını önler, bu nedenle zarar görmesi sizi çürüklere karşı daha hassas hale getirebilir.


ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ